Branża piekarniczo-cukiernicza stawia przed drukarniami olbrzymie wyzwanie połączenia bardzo wysokiej jakości produktu ze skrajnie niską ceną. Obok worków foliowych etykieta jest jedną z najcześciej stosowanych form identyfikacji produktu w branży piekarniczo-cukierniczej.
W ofercie firmy Label Expert znajdziecie Państwo szeroką gamę rozwiązań identyfikacji swoich wyrobów.
Najczęściej zamawianymi naklejkami są:
Etykiety termiczne – wykonane z papieru termicznego, dającego możliwość nanoszenia zmiennych danych przy wykorzystaniu wag i drukarek termicznych.
Etykiety termiczne mogą być czyste lub zadrukowane wg. dowolnej kolorystyki i pomysłu graficznego.
Naklejki termotransferowe - podstawową cechą tego rodzaju etykiet jest zadruk w urządzeniu naniesiony za pośrednictwem kalki TTR.
Etykiety termotransferowe mogą być czyste lub zadrukowane wg. dowolnej kolorystyki i pomysłu graficznego.
Etykiety ozdobne – stosowane głównie do identyfikacji produktów cukierniczych. Wykonane na dowolnym materiale: papiery standardowe, metalizowane, folie białe, transparentne, uszlachetnione foliami metalizowanymi lub holograficznymi metodą COLDSTAMPING a na koniec zabezpieczone lakierem błyszczącym lub matowym
Naklejki bez klejowe papierowe – wykonane na wysokiej klasy ekologicznym papierze, koniecznie z użyciem farb atestowanych do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Wśród etykiet bezolejowych najbardziej popularne to kartki na chleby, jedno lub wielobarwne z: nazwą, składem, logo oraz danymi producenta.